Helse vest bygger beredskapslager for legemidler

Helse vest, her ved Haukeland universitetssjukehus, har ansvaret for å bygge opp et legemiddellager for det norske helsevesenet.
Helse vest, her ved Haukeland universitetssjukehus, har ansvaret for å bygge opp et legemiddellager for det norske helsevesenet. Foto: Marit Hommedal / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det skal bygges to nivåer av beredskapslagre for legemidler i Norge. Helse vest bygger nå et lager med seks måneders forbruk av utvalgte legemidler.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Helse- og omsorgsdepartementet ga Helse vest oppdraget med å lede og gjennomføre oppbyggingen av lageret på vegne av alle de regionale helseforetakene, skriver Helse vest i en pressemelding.

– Lageret består av utvalgte legemidler nok til inntil seks måneder normalt forbruk i sykehusene og kommunehelsetjenesten, sier fagdirektør Christer Bakke Frantzen i Sjukehusapoteka Vest.

Han sier prognosene er at lageret vil være fylt opp i løpet av høsten. Det har tatt litt lengre tid enn planlagt, fordi produsentene må skalere opp produksjonen sin utover de vanlige leveransene til det norske markedet.

Totalt vil lageret som Helse vest nå bygger opp, samt beredskapslageret som Helsedirektoratet bygde opp for primærhelsetjenesten i starten av pandemien, inneholde legemidler for 1,6 milliarder kroner.