Barneombudet om revidert nasjonalbudsjett: – Skuffende

– Regjeringen foreslår en rekke ulike tiltak, men det mangler en helhetlig plan, sier barneombud Inga Bejer Engh. Foto: Gorm Kallestad / NTB
– Regjeringen foreslår en rekke ulike tiltak, men det mangler en helhetlig plan, sier barneombud Inga Bejer Engh. Foto: Gorm Kallestad / NTB Foto: Gorm Kallestad / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er skuffende at regjeringen ikke kommer med en helhetlig satsing på barn og unge, sier barneombudet om forslaget til revidert nasjonalbudsjett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Regjeringen foreslår en rekke ulike tiltak, men det mangler en helhetlig plan. Vi risikerer at noe glipper, og at enkelte grupper ikke blir sett, sier barneombud Inga Bejer Engh til NTB.

Barn og unge har lidd under coronapandemien, og det trengs mer handling, mener barneombudet.

– Tiltak i én sektor vil ofte få ringvirkninger for en annen, og barn lever ikke sitt liv i én sektor. Hvem ser disse ulike tiltakene i sammenheng og ser helhetsbildet av de negative konsekvensene? spør hun.

Engh sier hun nå forventer at Stortinget ber regjeringen komme tilbake til høsten med en helhetlig tiltaksplan for barn og unge, som går på tvers av sektorer.

– Nå vet vi at pandemien har hatt store konsekvenser, men vi vet ikke langtidsvirkningene. Vi vet etter halvannet år med pandemi heller ikke hvilke barn som nå er sårbare. Tiltakene må derfor stå i forhold til dette, sier Engh.