Grenland-kommuner får ikke enda strengere coronatiltak

– Det er ikke nødvendig å innføre enda strengere tiltak i Skien, Porsgrunn og Bamble, sier statssekretær Saliba Andreas Korkunc (H) i Helse- og omsorgsdepartementet. Foto: Lise Åserud / NTB
– Det er ikke nødvendig å innføre enda strengere tiltak i Skien, Porsgrunn og Bamble, sier statssekretær Saliba Andreas Korkunc (H) i Helse- og omsorgsdepartementet. Foto: Lise Åserud / NTB Foto: NTB

Fordi de lokale forskriftene Skien, Porsgrunn og Bamble vedtok i helgen svarer til forutsetningen regjeringen har lagt til grunn, innføres ikke tiltaksnivå A.

– I ettermiddag har vi fått opplyst at Statsforvalteren mener at de lokale tiltakene som ble vedtatt i løpet av helgen, svarer ut forutsetningen regjeringen la til grunn for vedtaket lørdag. Det er derfor ikke nødvendig å innføre enda strengere tiltak i de tre kommunene, sier statssekretær Saliba Andreas Korkunc (H) i Helse- og omsorgsdepartementet til Telemarksavisa mandag kveld.

Lørdag ble regjeringens tiltaksnivå B innført i de tre kommunene. Forutsetningen for at tiltaksnivå A, regjeringens strengeste tiltaksnivå, ikke skulle bli innført, var at lokale forskrifter ble vedtatt.

Personvernpolicy