Opptil 2.000 russ deltok i russefeiringen: Over 80 bekreftet smittet på Jæren

Smitten skyldes hovedsakelig besøk i russebusser som har kjørt til ulike samlingspunkter på tvers av kommunegrensene for å feste, opplyser kommuneoverlegen. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB
Smitten skyldes hovedsakelig besøk i russebusser som har kjørt til ulike samlingspunkter på tvers av kommunegrensene for å feste, opplyser kommuneoverlegen. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kommuneoverlege i Sandnes opplyser fredag at 84 russ på Jæren og Nord-Jæren har testet positivt på coronaviruset etter russefeiringen sist helg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I alt 90 personer er smittet – 84 av disse er russ, mens de seks siste er nærkontakter av russen. Det dreier seg om foreldre, sjåfør og søsken.

– Jeg tror vi har nådd toppen. De personene som har testet positivt, er gått i smitteisolasjon, og bortimot tusen personer i distriktet er i smittekarantene. Det vil nok komme noen nye positive testresultater fra nærkontakter utover i neste uke også i forbindelse med russeutbruddet, sier kommuneoverlegen til Stavanger Aftenblad.

Opptil 2.000 russ deltok russefeiringen

Smitten skyldes hovedsakelig besøk i russebusser som har kjørt til ulike samlingspunkter på tvers av kommunegrensene for å feste, opplyser kommuneoverlegen.

Torvik antar at mellom 1.000 og 2.000 russ har deltatt i russefeiringen, som skjedde på tvers av kommunegrensene.

Det siste døgnet er det påvist 14 nye smittetilfeller i Sandnes, ni i Stavanger og tre i Sola.