500 biler fra hele Østlandet samlet til rånetreff

– Politiet har fått inn mange meldinger om burning, sladding og høy hastighet, skriver politiet på Twitter. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
– Politiet har fått inn mange meldinger om burning, sladding og høy hastighet, skriver politiet på Twitter. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere titalls personer bortvist av politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Natt til lørdag fikk politiet inn mange meldinger om støy i Vestby i Viken. Årsaken til bråket var en samling av hundrevis av biler fra rånermiljøet fra store deler av Østlandet.

– Politiet har fått inn mange meldinger om burning, sladding og høy hastighet , skriver politiet på Twitter.

Grunneier ba rånere fjerne seg fra p-plass

Politiet anslår at så mange som 500 kjøretøy var samlet under rånetreffet.

Bilene var først samlet på en parkeringsplass ved et lagerbygg i Follo, men da grunneier ba bilene forlate plassen, flyttet rånerne seg til en p-plass utenfor Vestby storsenter, skriver VG.

Flere av deltakerne ønsket ikke å snakke med politiet, men politiet så seg til slutt nødt til å bortvise til sammen 47 personer for å få ro på stedet.

Det ble også gjennomført inspeksjon av kjøretøy.

– Dette er et språk disse unge folkene skjønner

Det innebærer teknisk kontroll av bilene, med anmerkninger og mangellapper og kan være alt fra lysfeil til manglende skilt foran. Dette er et språk disse unge folkene skjønner, sier operasjonsleder i Øst politidistrikt, Terje Marstad, til avisen.

Ifølge Østlandets Blad skal det ha vært et lignende rånetreff på Langhus i april. Også da klagde naboer på Langhus og i Oppegård på støy midt på natten.