Vaksinedoser ble ødelagt etter strømbrudd

– Når strømmen går og et kjøleskap svikter, så starter det ikke opp igjen. Da må man ha folk sittende og passe på at det starter. Dette var rett og slett uflaks, sier Måsøy-ordfører Bernth R. Sjursen (Ap). Illustrasjonsfoto: Scanpix
– Når strømmen går og et kjøleskap svikter, så starter det ikke opp igjen. Da må man ha folk sittende og passe på at det starter. Dette var rett og slett uflaks, sier Måsøy-ordfører Bernth R. Sjursen (Ap). Illustrasjonsfoto: Scanpix Foto: Amir Makar / AFP/NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

48 vaksinedoser som sto i et kjøleskap på helsestasjonen i Måsøy i Finnmark, ble denne uken ødelagt etter et strømbrudd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– 48 vaksinedoser var gjort klare, og satt i kjøleskap på helsestasjonen, og alt lå til rette for at de som hadde fått beskjed skulle få sine vaksiner. Så ble det strømbrudd på natten, og kjøleskapet startet ikke opp igjen, skriver Måsøy-ordfører Bernth R. Sjursen (Ap) i sitt ukentlige brev til innbyggerne.

Sjursen sier til iFinnmark at det ikke var stort man kunne gjøre med strømbruddet.

– Når strømmen går og et kjøleskap svikter, så starter det ikke opp igjen. Da må man ha folk sittende og passe på at det starter. Dette var rett og slett uflaks, sier han.

Ordføreren sier at kommunen, som ved utgangen av 2020 hadde 1.197 innbyggere, nå får 48 nye doser på toppen av de kommunen skulle fått denne uken.