Mann dømt etter at 15-åring ble funnet død på hotell i Sarpsborg

En 27 år gammel mann er dømt etter at en 15 år gammel jente i august i fjor ble funnet død på et hotellrom i Sarpsborg. Foto: Christoffer Andersen / NTB
En 27 år gammel mann er dømt etter at en 15 år gammel jente i august i fjor ble funnet død på et hotellrom i Sarpsborg. Foto: Christoffer Andersen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

En 27 år gammel mann er i Søndre Østfold tingrett dømt til fengsel i to år og fire måneder for å ikke hjelpe en livløs 15-åring på et hotellrom i Sarpsborg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen sto tiltalt for å ha hensatt en annen i hjelpeløs tilstand ved at han fra natt til onsdag 19. til torsdag 20. august i fjor lot den 15 år gamle jenta ligge livløs.

15-åringen ble funnet død på et hotellrom i Sarpsborg, og hun kan ha ligget bevisstløs så lenge som 29 timer.

Nå er mannen dømt til to år og fire måneders fengsel for ikke å ha gjort mer for å redde henne, skriver NRK.

– Dommen gir et tydelig og sterkt signal om at når man overværer en person i hjelpeløs tilstand, så har man plikt til å hjelpe, sier politiadvokat John Skarpeid.

27-åringen må også betale 10.000 kroner i bot og 150.000 i erstatning til jentas familie. Han ble frifunnet for å ha delt et bilde av den livløse jenta på Snapchat – men dømt for flere brudd på vegtrafikkloven.