Bondelaget tømte møkkalass foran rådhuset i Sunnfjord kommune

Etter bruddet i jordbruksoppgjøret har Bondelaget holdt aksjoner flere steder. I Førde i Sunnfjord tømte Vestland Bondelag en haug med møkk utenfor rådhuset. Her sammen med leder Anders Felde i Vestland Bondelag.
Etter bruddet i jordbruksoppgjøret har Bondelaget holdt aksjoner flere steder. I Førde i Sunnfjord tømte Vestland Bondelag en haug med møkk utenfor rådhuset. Her sammen med leder Anders Felde i Vestland Bondelag. Foto: Hanne Lisbeth Nybø / NTB

Etter bruddet i jordbruksoppgjøret har Bondelaget holdt aksjoner flere steder. I Førde i Sunnfjord tømte Vestland Bondelag en haug med møkk utenfor rådhuset.

Torsdag kveld ble meldt om aksjoner fra Rogaland, Viken, Trøndelag og Vestland.

– Vi fikk et møkkatilbud fra regjeringen. Derfor leverte vi et møkkalass tilbake til regjeringen , sier leder Anders Felde i Vestland Bondelag til Nationen.

I Sunnfjord kommune er statsministerens partifelle Olve Grotle (H) ordfører.

I Bjerkreim kommune i Rogaland har Bondelaget lagt ut rundballer med påskriften «hjelp» foran rådhuset, melder NRK. Det er også lignende aksjoner i andre kommuner med ordførere fra Høyre, KrF og Venstre.

I Fredrikstad i Viken samlet bøndene seg på Tollplassen. Der stilte de med hele stallen av traktorer på rad og rekke.

– Vi er kjempeskuffet over at vi har en regjering som ikke verdsetter kvalitetsmaten vi produserer, sier Ottar Weel, leder i Torsnes Bondelag til Fredriksstad Blad.

I Trøndelag stengte en av bøndene like godt E14 ved Meraker på tvers med en traktor med tilhenger torsdag kveld.

– Det var banner på den, så det var nok en demonstrasjon, sier operasjonsleder Wenche Johnsen i Trøndelag politidistrikt til Trønder-Avisa.

Personvernpolicy