Frp mener Bondelaget driver valgkamp for Sp

Landbrukspolitisk talsperson for Frp, Sivert Bjørnstad, beskylder Norges Bondelag for å drive valgkamp for Senterpartiet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Landbrukspolitisk talsperson for Frp, Sivert Bjørnstad, beskylder Norges Bondelag for å drive valgkamp for Senterpartiet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Foto: NTB

Fremskrittspartiet beskylder Norges Bondelag for å drive valgkamp for Senterpartiet i jordbruksoppgjøret. Torsdag ble det brudd.

Landbrukspolitisk talsperson for Frp, Sivert Bjørnstad, går hardt ut mot Norges Bondelag etter bruddet i jordbruksoppgjøret. Overfor Nationen beskylder han Norges Bondelag for å drive valgkamp for Senterpartiet

– Det er som kjent valg i år, og at Bondelaget har startet valgkampen for Senterpartiet, kan ikke overraske noen, sier Bjørnstad til avisen.

Han mener det ser ut som bruddet har vært planlagt, ettersom bøndene ikke engang var villige til å sette seg ned ved forhandlingsbordet.

Bondelaget tilbakeviser påstandene om at de driver valgkamp.

– Dette er en reaksjon på tilbudet. Sikre bøndene og fremtiden, det er det som er Bondelaget sin jobb. Dette er ikke en valgkamp, sier kommunikasjonssjef Lise Christina Boeck Jakobsen i Norges Bondelag til Frps utspill.

Senterpartiet mener Stortinget må gå inn og ta ansvar etter at bøndene brøt jordbruksforhandlingene med staten.

– Regjeringens manglende vilje til å prioritere norsk matproduksjon er sterkt beklagelig. Det er derfor forståelig at jordbruket varsler brudd i årets jordbruksoppgjør, sier leder av næringskomiteen, Geir Pollestad (Sp).

Personvernpolicy