Politiet: Vitne avbrøt overfallsvoldtekt i Oslo

Fornærmede i saken skal ha blitt overfalt og forsøkt voldtatt på et trikkestopp på Carl Berners plass i Oslo.
Fornærmede i saken skal ha blitt overfalt og forsøkt voldtatt på et trikkestopp på Carl Berners plass i Oslo. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Politiet i Oslo jobber med å spore opp en mann som skal ha forsøkt å voldta en kvinne på et trikkestopp natt til søndag.

Rundt midnatt natt til søndag skal en kvinne ha blitt overfalt og forsøkt voldtatt på et trikkestopp på Carl Berners plass i Oslo, opplyser politiet til VG.

– Så kommer det et vitne til og fikk stoppet det. Da løp gjerningspersonen opp Trondheimsveien, sier leder av etterforskningsseksjon for seksuallovbrudd, Ann Kristin Grosberghaugen til avisen.

Kvinnen skal så ha dratt hjem og kontaktet politiet, og full etterforskning ble igangsatt. Politiet gikk tidlig ut og etterlyste kvinnen som skal ha kommet fornærmede til unnsetning, og har nå fått kontakt med vedkommende.

– Hun står på trikkeholdeplassen når hun ser at det er et basketak. Hun prøver å hindre det. Da stikker gjerningspersonen, gjenforteller Grosberghaugen.

Gjerningspersonen beskrives som en slank mann i 30-årene som er cirka 175 cm høy. Mannen var ikledd mørke klær og har mørk hudfarge.

Personvernpolicy