Byrådet i Oslo ønsker å få muligheten til å utsette alle andredoser

Byråd for eldre og helse Robert Steen (Ap) i Oslo ønsker å få mulighet til å utsette alle andredoser med coronavaksine, også de som allerede er booket. Foto: Berit Roald / NTB
Byråd for eldre og helse Robert Steen (Ap) i Oslo ønsker å få mulighet til å utsette alle andredoser med coronavaksine, også de som allerede er booket. Foto: Berit Roald / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

For å kunne gi flere første dose med coronavaksine, ønsker byrådet i Oslo å ha mulighet til å kunne utsette andredoser som allerede er booket, melder Dagbladet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I forrige uke økte regjeringen intervallet mellom første og andre vaksinedose fra seks til tolv uker. Årsaken er at beskyttelsen mot viruset har vist seg å være god allerede etter første dose.

Dette fikk imidlertid ikke tilbakevirkende kraft. Folkehelseinstituttet har blant annet begrunnet dette med at det vil påføre kommunene betydelige administrative oppgaver.

– Vi ønsker oss muligheten til å utsette vaksinene. For Oslos del kjenner jeg meg heller ikke igjen i at det skulle være umulig å få det til logistikkmessig. Det er en jobb å endre 140.000 avtaler, men vi kan gjøre det, sier helsebyråd Robert Steen (Ap) til avisa.