Dette skjedde i natt

Foto: Bernat Armangue / AP / NTB
Foto: Bernat Armangue / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til onsdag 5. mai.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Høyresiden seirer i Madrid, Iglesias trekker seg

Konservative PP vant som ventet regionalvalget i Madrid, men ordfører Isabel Diaz Ayuso må støtte seg på Vox fra ytre høyre for å få flertall. Podemos-leder Pablo Iglesias trekker seg etter nederlaget.

PP an til å få 65 representanter i den regionale forsamlingen, en dobling av resultatet fra forrige valg. Sosialistpartiet PSOE til statsminister Pedro Sánchez får 24 representanter etter å ha tapt 13, mens Podemos får ti, langt mindre enn forventet.

484 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 484 koronasmittede personer i Norge. Det er 40 færre enn samme dag i forrige uke. De siste sju dagene er det i snitt registrert 392 smittede daglig. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 477, og trenden er dermed synkende.

I Oslo ble det registrert 123 nye smittede, som er 25 færre enn samme dag i forrige uke.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Taliban på offensiven i Afghanistan

Tusener av mennesker var på flukt etter at det brøt ut harde kamper mellom Taliban og regjeringsstyrkene i Helmand og flere andre provinser i Afghanistan etter at USA startet tilbaketrekningen.

Afghanske regjeringsstyrker forsøkte å holde stillingene mot Taliban-angrep en rekke steder de siste 24 timene i Helmand-provinsen, der USA søndag overlot regjeringsstyrkene en base som ledd i tilbaketrekkingen.

Derek Chauvin ber om ny rettssak

Politimannen som er dømt for drapet på George Floyd, Derek Chauvin, ber om ny rettssak på grunn av påståtte feil både hos juryen og påtalemyndigheten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Chauvins advokat Eric Nelson mener at hans klient, som risikerer 40 års fengsel, ikke fikk en rettferdig rettssak på grunn av all medieoppmerksomheten, feil hos både jury og påtalemyndighet og «rasebasert press» på juryen.

Salgsrekord for sportsutstyr

I løpet av årets første kvartal ble det solgt sportsutstyr for 3,3 milliarder kroner i Norge. Det er rekord, ifølge Norsk Sportsbransjeforening.

Sportskjedene økte omsetningen med 25 prosent i løpet av årets første tre måneder, skriver Dagens Næringsliv.

– Det har aldri blitt solgt så mye sportsutstyr i et første kvartal som i år, sier administrerende direktør Trond Evald Hansen i Norsk Sportsbransjeforening til avisen.