Jehovas vitner kritiske til politiransakelse

I noen tilfeller lages det kortfattede notater om taushetsbelagt informasjon fra troende som tilhører menigheten, ifølge Jehovas vitner. Notatene, som kun er tilgjengelig for de involverte eldste, oppbevares i låste skap. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB
I noen tilfeller lages det kortfattede notater om taushetsbelagt informasjon fra troende som tilhører menigheten, ifølge Jehovas vitner. Notatene, som kun er tilgjengelig for de involverte eldste, oppbevares i låste skap. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet ransaket nylig et av Jehovas vitners forsamlingslokaler i forbindelse med etterforskningen av en sak. Organisasjonen er kritisk til ransakelsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bakgrunnen for ransakelsen er etterforskningen av en sak hvor et tidligere Jehovas vitne anklaget sin tidligere ektefelle for lovbrudd, skriver Vårt Land.

Politiet ønsket tilgang til taushetsbelagt materiale, som Jehovas vitnes eldste (prester, red.anm.) lagrer i låste arkivskap.

Mens Jehovas vitner sier de ønsker å samarbeide med politiet, har de imidlertid bekymringer knyttet til taushetsplikten.

– Vi vil gjerne be om et møte med Politidirektoratet for å drøfte hvordan man finner balansen mellom det å samarbeide med myndighetene samtidig med at de eldstes (presters) taushetsplikt og trossamfunnets legitime religiøse formål blir bevart, skriver organisasjonen i et brev til Politidirektoratet.

Politiet har ikke kommentert saken.