Kvinne siktet for å ha drept sin egen bror – erkjenner straffskyld

Kriminalteknikere på stedet der en person ble mandag funnet død i en leilighet i Halden sentrum. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Kriminalteknikere på stedet der en person ble mandag funnet død i en leilighet i Halden sentrum. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

En kvinne i 40-årene erkjenner straffskyld for drap på broren i Halden sentrum. De to bodde sammen i en leilighet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Øst politidistrikt bekrefter at den siktede og den avdøde er bror og søster. Mannen, også han i 40-årene, ble drept inne i leiligheten i Halden sentrum. Politiet mener han ble drept med en kniv.

Til NTB opplyser påtaleansvarlig Anders Svarholt at leiligheten er søskenparets felles bolig.

Kvinnen ble avhørt i tre timer tirsdag og beskrives som samarbeidsvillig. I avhøret kom hun inn på hva hun mener utløste handlingen.

– Hun har gitt en grei og tilfredsstillende forklaring, der hun har forklart seg noe om foranledningen, forteller Svarholt.

Han ønsker imidlertid ikke å gå i detalj om forklaringen og eventuelt motiv siden det gjenstår flere vitneavhør.

Familiemedlem til stede

De pårørende har blitt varslet. Politiet skriver videre at et tredje familiemedlem var til stede i leiligheten under hendelsen. Det familiemedlemmet har status som vitne.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Med på avhøret av den siktede kvinnen var også en sakkyndig, som skal utarbeide en rapport for å avgjøre om det blir en full judisiell observasjon. Dette skjer på grunn av alvoret i saken, ifølge politiet.

– Det er ingenting på det nåværende tidspunkt som tilsier at det er snakk om utilregnelighet, sier den påtaleansvarlige.

Ifølge VG skjedde hendelsen under et bursdagsselskap. Svarholt opplyser til avisa at det var et selskap på stedet, men kan ikke bekrefte at det dreide seg om en fødselsdagsfeiring.

Samtykker til varetekt

Den siktede kvinnen har samtykket til varetekt. Fengslingsbegjæringen vil bli behandlet onsdag som kontorforretning, altså uten at partene er til stede i retten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet ber om at kvinnen varetektsfengsles i fire uker, hvorav to med brev- og besøksforbud – men ikke isolasjon.

– Hun er sliten og preget, men har forklart seg greit under dagens avhør, sier kvinnens forsvarer, advokat Kristin Morch til Dagbladet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Erklært død på stedet

Politiet ble varslet av AMK ved 22-tiden mandag kveld etter at en person var kommet alvorlig til skade i en leilighet i et lite borettslag i sentrum av Halden. Det ble satt i verk livreddende tiltak, men klokken 23 ble offeret erklært død på stedet.

Naboer i området rundt leiligheten der drapet skjedde, forteller til Halden Arbeiderblad at det var bråk og rop om hjelp mandag kveld.

– Det var tre desperate rop om hjelp, og det var helt tydelig at noe alvorlig var i ferd med å skje. Det hørtes ut som det sto om liv og død, sier Natasha Hammerø.