LO-topp åpner for å endre aldersgrensen for LO-ledere

Fagforbundets leder Mette Nord sier de er positive til å fjerne aldersgrensen helt eller å øke den. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Fagforbundets leder Mette Nord sier de er positive til å fjerne aldersgrensen helt eller å øke den. Foto: Gorm Kallestad / NTB Foto: NTB

Eldreombud Bente Lund Jacobsen ber LO øke aldersgrensene for sine ledere. LO-topp Mette Nord gir de samme signalene, skriver VG.

Torsdag vil LOs representantskap velge Peggy Hessen Følsvik som ny leder fram til kongressen våren 2022.

Etter dagens vedtekter kan ingen velges inn i LOs ledelse etter at de har fylt 60 år. Følsvik fylte 60 i november i fjor og vil ikke være valgbar neste år om ikke aldersgrensene endres.

Eldreombud Bente Lund Jacobsen mener LO bør øke aldersgrensen for sine ledere fra 60 til 65 år.

– Det er umusikalsk og umoderne at Norges største arbeidstakerorganisasjon har en slik tilnærming i en så viktig sak, sier Jacobsen til VG.

Leder Mette Nord i Fagforbundet signaliserer at de mener det vil være riktig å endre aldersgrensen.

– Vi er positiv til å endre; enten å fjerne aldersgrensen helt eller å øke den. Når aldersgrensene i resten av samfunnet økes og vi må stå lenger i jobb, er det naturlig at også LO ser på sine aldersgrenser, sier Nord.

Flere LO-forbund har tatt initiativ til at aldersgrensen i deres forbund økes, blant annet har Handel og kontor innført 62-års grense og det største forbundet i privat sektor, Fellesforbundet, har 63 års aldersgrense.

Personvernpolicy