Kvinne i 40-årene siktet for drap i Halden

Kriminalteknikere på stedet der en person ble mandag funnet død i en leilighet i Halden sentrum. En person er pågrepet i forbindelse med dødsfallet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Kriminalteknikere på stedet der en person ble mandag funnet død i en leilighet i Halden sentrum. En person er pågrepet i forbindelse med dødsfallet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

En kvinne i 40-årene er siktet for drap etter at en død person ble funnet i en leilighet i Halden mandag kveld. Kvinnen skal avhøres tirsdag formiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi jobber med å få oppnevnt en forsvarer for den siktede og tar sikte på et avhør med kvinnen nå i løpet av formiddagen, sier politiadvokat Øystein Rusnes i Øst politidistrikt til NTB.

Politiet fikk melding om hendelsen, som skjedde innendørs, via AMK klokken 22.05 mandag kveld.

Få minutter senere rykket seks-sju politibiler ut til leiligheten i et lite borettslag i Halden sentrum.

– I leiligheten var det en person til som er avhørt som vitne i saken, sier Rusnes.

Kvinnen ble pågrepet uten noen form for dramatikk.

Ikke kjenninger

Det er foretatt rundspørring blant naboene i bygningen og de omkringliggende husene.

Av hensyn til etterforskningen og fordi flere pårørende til den drepte og den siktede ennå ikke var varslet ved 6.30-tiden tirsdag morgen, var politiet tilbakeholdne med å gi detaljert informasjon i saken.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har sagt at siktede og den drepte ikke er det som vi kan kalle kjenninger av politiet. Ut over det ønsker vi foreløpig ikke å si noe om relasjonen mellom dem eller hva slags tilknytning det er mellom dem og vitnet i leiligheten, sier Rusnes.

Drapsvåpen

Teknikere fra Øst politidistrikt var natt til tirsdag på stedet for å sikre spor og samle bevis i saken. Kripos har så langt ikke vært anmodet om bistand.

Politiadvokaten vil ikke kommentere hvordan drapet skal ha skjedd, eller om det er sikret noen form for drapsvåpen på åstedet.

– Vi vil ikke kommentere saken ytterligere før den siktede er avhørt og pårørende er varslet. Hun sitter i sentralarresten på Grålum og vil bli forsøkt avhørt nå i løpet av formiddagen, sier Rusnes.

Vitne hørte skrik

Et vitne i nabolaget forteller til NRK at hun hørte skrik og rop om hjelp før politiet kom til stedet.

– Det hørtes ut som en kamp på liv og død. Et øyeblikk etter var politiet her. De tok seg inn i leiligheten med skjold, sier hun.

Saken oppdateres