Politiet etterforsker Ålesund-utested for mulige smittevernbrudd

Ålesund kommune gjennomgår et smitteutbrudd.
Ålesund kommune gjennomgår et smitteutbrudd.  Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet har igangsatt etterforskning mot Toldboden i Ålesund som er anmeldt for brudd på smittevernloven. Over 60 smittetilfeller knyttes til restauranten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bakgrunnen for beslutningen er en anmeldelse som har kommet fra Ålesund kommune etter det store smitteutbruddet i byen, opplyser Møre og Romsdal politidistrikt i en pressemelding.

– Innholdet i anmeldelsen gir rimelig grunn for politiet til å undersøke forholdene ved denne restauranten nærmere, sier politiinspektør Yngve Skovly, som skal lede etterforskningen.

Kommunen tror det at smitteutbruddet er spredt på datoene 16. – 19. april, skriver TV 2. Toldboden opplyser at over 1.200 mennesker var innom utestedet i løpet av disse dagene. Over 60 smittetilfeller knyttes til restauranten, opplyser ordfører Eva Vinje Aurdal til kanalen.

Onsdag ble det registrert 17 nye smittetilfeller i kommunen. Det er det høyeste smittetallet registrert i kommunen på ett døgn under pandemien.

Torsdag opplyste kommunen at de stenger restauranten Toldboden for brudd på smittevernregler og at selskapet bak skulle politianmeldes.

– Vi har aldri hatt så mange smittede før i Ålesund. Hovedsakelig er dette smitteveier som stammer fra Toldboden, sier ordføreren.