Frogner-drapet: Ikke aktuelt å avhøre siktede nå

Det er lagt ned blomster der en kvinne i 50-årene ble skutt og drept onsdag morgen. Den siktede mannen er Foto: Torstein Bøe / NTB
Det er lagt ned blomster der en kvinne i 50-årene ble skutt og drept onsdag morgen. Den siktede mannen er Foto: Torstein Bøe / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen som er siktet for drapet på Frogner, er ikke skikket til å la seg avhøre nå, sier mannens forsvarer. Torsdag ble mannen lagt inn på psykiatrisk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den siktedes forsvarer, advokat Ole Petter Drevland, sier til Dagbladet at mannen blir ivaretatt av helsepersonell.

– Det er uaktuelt med avhør nå. Han er ikke skikket til det, sier Drevland og viser til klientens helsesituasjon.

Mannen, som er siktet for drapet på en kvinne på Frogner i Oslo onsdag, ble torsdag varetektsfengslet i fire uker. Han har ikke tatt stilling til skyldspørsmålet.

Politiadvokat i Oslo politidistrikt, Rita Parnas, sier hun ikke regner med at det blir avhør den nærmeste tiden.

– Vi må avvente og se hvilken tilstand siktede er i. Jeg regner kanskje med det ikke blir avhør nå med det første. Dersom han ønsker å stille i avhør, er vi klare når som helst.

Den avdøde kvinnen i 50-årene ble skutt og drept på Frogner i Oslo onsdag morgen. Den siktede 39-åringen ble pågrepet kort tid etter i en bil på E18, etter at han meldte seg for en politipatrulje på stedet.

Drapsofferet og den siktede mannen har vært involvert i en byggekonflikt som strekker seg tilbake til 2016. I tingretten før jul ble drapssiktede og hans firma dømt til å betale kvinnen 11,8 millioner kroner i erstatning i forbindelse med to byggeprosjekter.