Flere benkeforslag på kvinner til Frps sentralstyre

Flere kvinner vil inn i Frps sentralstyre. Det er duket for kampvoteringer på landsmøtet neste helg. Foto: Berit Roald / NTB
Flere kvinner vil inn i Frps sentralstyre. Det er duket for kampvoteringer på landsmøtet neste helg. Foto: Berit Roald / NTB Foto: NTB

Det går mot kampvotering om plassene i Fremskrittpartiets sentralstyre etter at det er kommet inn flere benkeforslag på kvinner for å bedre kjønnsbalansen.

Det skapte reaksjoner både i og utenfor Frp da partiets valgkomité i slutten av mars kom med sin innstilling til nytt sentralstyre. På den sto navnene til 14 menn og én kvinne – påtroppende partileder Sylvi Listhaug. Flaut, mente flere av partiets toppfolk.

Men det kan bli endret på partiets landsmøte neste helg. Så langt er det kommet inn tre benkeforslag på kvinner til sentralstyret, får NTB opplyst.

De tre er Lone Kjølsrud fra Lillestrøm Frp, Lill-Harriet Sandaune fra Trøndelag Frp og Hayley Anita Henriksen fra Gjesdal Frp. Alle tre bekrefter over NTB at de stiller.

Gode sjanser

Kjølsrud ble foreslått på et delegasjonsmøte i Viken Frp sist helg av Frp-tungvektere som Kari Kjønaas Kjos og Erlend Wiborg. Hun håper det gir gode sjanser for å bli valgt.

– Men det er opp til landsmøtet, sier hun.

Hun reagerte selv da innstillingen fra valgkomiteen ble kjent.

– Vi har ingen mangel på kvinner i Frp. Men vel så viktig er det å sikre bredden i partiet, sier Kjølsrud, som beskriver seg selv som en utradisjonell Frp-er.

Fristen for å sende inn forslag er satt til 5. mai, så det kan komme flere forslag på kvinner.

Vil skape rom

Selv har Listhaug, som etter alle solemerker formelt blir valgt til Frps nye leder på landsmøtet, lovet å skape rom for flere kvinner i toppen av partiet.

– Vi trenger flere dyktige damer opp og fram i partiet, og jeg skal gjøre alt som står i min makt, for å bidra til nettopp det, sa Listhaug til NRK tidligere i april.

Personvernpolicy