Flere universiteter og høyskoler i Oslo gjennomfører selvtesting

Pilotprosjektet med massetesting av studenter på Universitetet i Oslo de siste ukene har vært vellykket. Nå utvides testingen til å omfatte ytterligere sju utdanningsinstitusjoner.
Illustrasjonsfoto: Jon Olav Nesvold / NTB
Pilotprosjektet med massetesting av studenter på Universitetet i Oslo de siste ukene har vært vellykket. Nå utvides testingen til å omfatte ytterligere sju utdanningsinstitusjoner. Illustrasjonsfoto: Jon Olav Nesvold / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

7.000 selvtester ble gjennomført av studenter ved UiO i forrige uke, og bare én var positiv. Nå utvides tilbudet til ytterligere sju utdanningsinstitusjoner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Pilotprosjektet med massetesting av studenter de siste ukene har vært vellykket, skriver Universitas.

En ny test der svaret dukker opp etter 15 minutter på testpinnen, tas også i bruk nå.

Studentsamskipnaden i Oslo (SiO) har foreløpig sendt ut 20.000 selvtester til Universitetet i Oslo (UiO), Oslo Met, Høyskolen Kristiania, BI, Kunsthøgskolen i Oslo, Arkitektur- og designhøgskolen, Norges idrettshøgskole og VID Diakonhjemmet.

–⁠ Vi tror og håper at selvtesting vil bidra til at studentene i større grad kan komme tilbake til en normal studiesituasjon og være til stede på campus, sier direktør i SiO Helse Trond Morten Trondsen.