Sp vil at NRK skal flytte til Grorud

NRK må flytte hovedkvarteret til Groruddalen. Det mener partileder Trygve Slagsvold Vedum og partiets toppkandidat i Oslo, Jan Bøhler.

Sps toppkandidat i Oslo, Jan Bøhler og Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum, ønsker å plassere NRK i området rundt Grorud stasjon, og utelukker ikke å bruke sin eventuelle regjeringsmakt etter høstens valg til å få forslaget gjennom. Foto: Berit Roald / NTB
Sps toppkandidat i Oslo, Jan Bøhler og Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum, ønsker å plassere NRK i området rundt Grorud stasjon, og utelukker ikke å bruke sin eventuelle regjeringsmakt etter høstens valg til å få forslaget gjennom. Foto: Berit Roald / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De vil tvinge NRK til å oppheve sitt flyttevedtak der kringkasteren ønsker en mer sentral plassering.

– Dette er noe vi har jobbet for i Groruddalen gjennom alle år. NRK er en av landets største arbeidsplasser med mange høyt utdannede mennesker. Det vil bety mye for å få en mer sammensatt befolkning her, sier Jan Bøhler til Aftenposten.

Sp-leder Vedum mener på sin side at NRK vil virke positivt på skole og arbeidsliv i dalen.

De to ønsker å bruke en eventuell regjeringsmakt til å få opphevet styrevedtaket og plassere NRK på Grorud, men møter motbør både fra egen partifeller i Sp i Oslo og fra NRK selv.

NRK har sett seg ut Bjørvika, Bryn​, Storo​, Løren​, Lillestrøm​ og Lilleaker som aktuelle områder. Også Tøyen og Klosterenga er ønsket som alternativer. Styret i NRK skal vedta lokaliseringen før sommeren.