Åpen for alle - alltid

Dette skjedde i natt

Foto: Gorm Kallestad / NTB
Foto: Gorm Kallestad / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til torsdag 29. april.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tre menn pågrepet etter bortføring i Bergen

Politiet i Bergen har pågrepet tre menn som natt til torsdag tok seg inn i en leilighet i Bergen og tok med seg en kvinne inn i en bil.

Politiet fikk stoppet bilen etter kort tid. De tre er nå siktet for frihetsberøvelse. Kvinnen skal ikke være skadd. Alle de involverte er i 30-årene. Det skal være en relasjon mellom kvinnen og en av de pågrepne.

470 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 470 koronasmittede i Norge. Det er 39 flere enn snittet de siste sju dagene, men 34 færre enn tilsvarende snitt for en uke siden.

De siste sju dagene er det registrert til sammen 3.019 nye smittetilfeller i Norge, som gir et snitt på 431. Dette er en synkende trend sammenlignet med tilsvarende snitt for sju dager siden, som lå på 504.

Koronahjelp til India

USA sender medisinsk utstyr, blant annet oksygen, hurtigtester, munnbind og vaksineingredienser, til en verdi av nærmere 830 millioner kroner til India for å hjelpe det kriserammede landet med å bekjempe koronapandemien.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den første forsendelsen med utstyr ankommer Indias hovedstad New Delhi senere torsdag med et amerikansk militærfly, opplyser Det hvite hus. De øvrige forsendelsene skjer de kommende dagene.

USA på beina igjen

USA er på beina igjen, sa Joe Biden i sin første tale som president i Kongressen i natt.

Han fremholdt USAs kamp mot koronaviruset som en stor logistikkseier. Bidens administrasjon nådde målet om 200 millioner vaksinasjoner innen 100 dager. Biden snakket også om arbeidsmarked, skatt, familiepolitikk, politi- og våpenreformer, samt utenrikspolitikk, i 100-dagerstalen sin.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kina bygger romstasjon

Kina sendte i natt norsk tid opp første del av det som skal bli en ny romstasjon i bane rundt jorda.

Til sammen elleve oppskytinger med utstyr trengs for å bygge Kinas romstasjon. Den skal stå klar neste år da tre astronauter skal sendes opp som det første teamet. De skal være der i seks måneder.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Stopp for seiersrekken til Zuccarello og Minnesota Wild

Etter å ha tatt sju strake seire røk Minnesota Wild på et 3-4-tap mot St. Louis Blues i amerikanske NHL natt til torsdag norsk tid.

Den avgjørende scoringen ble satt inn av St. Louis' Robert Thomas da det bare vare 23 sekunder igjen av tredje periode.

Mats Zuccarello hadde en heller laber dag på jobb denne gangen og noterte seg for 18 minutter og 43 sekunder på isen, men ingen målpoeng.