Regjeringen nekter å dekke sakskostnaden til HV-soldatene som vant feriepengestriden

Det er ventet at regjeringen må ut med rundt 110 millioner kroner i etterbetaling av feriepenger til soldater i Heimevernet. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Det er ventet at regjeringen må ut med rundt 110 millioner kroner i etterbetaling av feriepenger til soldater i Heimevernet. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Heimevernssoldater sitter igjen med millionregning etter feriepengestriden. Den vil ikke staten dekke selv om soldatene vant i Høyesterett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lars Bugge Aarset varslet om manglende utbetaling av feriepenger i 2005, og vant i fjor fram i Høyesterett etter en langvarig rettsstrid.

Han har fått avslag på sitt krav om at Forsvarsdepartementet skulle dekke sakskostnadene, som for hans del er på 870.000 kroner pluss moms, skriver Nationen.

En annen soldat sitter igjen med en regning i samme størrelse. Han har ennå ikke fått svar på sitt krav om å få kostnadene dekket.

– Dette er veldig spesielt. Det er staten som har brutt loven og trenert saken med alle midler siden 2005. Det er staten som har saksøkt og anket, sier Aarset til Nationen.

Rødt reagerer på at regjeringen ikke har ryddet opp. Partileder Bjørnar Moxnes ber regjeringen finne en løsning som gjør at varslerne ikke blir sittende igjen med en ruinert økonomi.

I avslaget til Aarset skriver Forsvarsdepartementet at det ikke vil overprøve rettens avgjørelse om hvilke utgifter som skal dekkes.