Fagerstrand-beboere kan igjen oppholde seg utendørs

Like før klokken 21 tirsdag kveld melder politiet at beboerne ved Fagerstrand i Nesodden igjen kan oppholde seg utendørs.

– Det jobbes fortsatt med å suge opp væsken fra vannet, men lukten av dampen er ikke lenger merkbar i området, skriver politiet i Øst på Twitter klokka 20.50 tirsdag kveld.

Tidligere på kvelden ble det meldt om utslipp til vann av en væske som er farlig ved innånding av damp. Dette var fra en bedrift i Fagerstrandbakken, opplyste politiet.

Beboere i området ble innstendig bedt om å holde seg inne, og å lukke dører og vinduer. Brann- og politivesen vurderte en periode evakuering av boliger i nærheten, men i 20.50-tiden er det ikke lenger noe i veien for å være utendørs.

Lekkasjen ble tidlig stanset, men 4.000 liter av væsken UN-1307 Xylen hadde rukket å renne ut og legge seg på vannet. Klokka 18.50 var et firma ankommet stedet for å suge opp stoffet, ifølge politiet, som etterforsker lekkasjen.

Det kjemiske stoffet medfører middels fare for miljø- og helseskader og stor fare for brann og eventuelt eksplosjon, sa politiets operasjonsleder Tom Sandberg til NTB i 18.30-tiden.

En kvinne hadde meldt om kvalme og hodepine etter å ha pustet inn noe av gassen. Kvinnen ble undersøkt av helsepersonell, men det er ikke meldt noe om hennes tilstand.

Personvernpolicy