Nakstad: Kan bli nødvendig med vaksinepåfyll til høsten

Assisterende direktør i Helsedirektoratet, Espen Rostrup Nakstad, mener det kan bli nødvendig med påfyll av vaksine allerede til høsten. Foto: Berit Roald / NTB
Assisterende direktør i Helsedirektoratet, Espen Rostrup Nakstad, mener det kan bli nødvendig med påfyll av vaksine allerede til høsten. Foto: Berit Roald / NTB Foto: NTB

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad mener vi bør være forberedt på at det kan bli nødvendig å fylle på med en justert vaksine allerede til høsten.

– Det virker som at EU er i ferd med å forberede seg på dette med tanke på de avtalene de inngår med vaksineleverandørene, sier Nakstad til NRK.

Han trekker fram at vi må være forberedt på å få virustilfeller i Norge som sprer seg lettere, eller at vaksinene virker dårligere. Siden så mange i verden ikke er vaksinert, vil mutasjoner fortsette å være en utfordring.

– Det spørs hvor mye vi påvirkes i Norge når de fleste voksne er vaksinert med vaksiner som, tross alt, har en ganske god effekt på disse mutasjonene, sier han til kanalen.

Personvernpolicy