161 har søkt erstatning etter koronasmitte i helsevesenet

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det har kommet inn 161 søknader om erstatning etter at folk er blitt koronasmittet på sykehus og sykehjem. Flesteparten er krav fra pårørende etter dødsfall.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Norsk pasientskadeerstatnings oversikt viser at 140 av søknadene gjelder pasienter som har vært innlagt på sykehjem eller omsorgsbolig, skriver Adresseavisen. De øvrige har kommet etter sykehussmitte.

– De fleste kravene har kommet fra pårørende etter dødsfall, sier kommunikasjonssjef i Norsk pasientskadeerstatning, Øystein Solvang til avisa.

Flest saker stammer fra Viken, der det er sendt inn 75 erstatningskrav, mens også Oslo (28), Vestland (22) og Vestfold og Telemark (14) har et tosifret antall.

I Trøndelag er det tre saker. To av dem er ferdigbehandlet og har endt med erstatning til pårørende etter pasienter som har dødd etter å ha blitt smittet i helsevesenet.

Erstatningen skal dekke reelle kostnader til begravelse og tap av forsørger. Norsk pasientskadeerstatning venter en økning i kravene etter å ha informert om rettighetene til erstatning i mediene.