Åpen for alle - alltid

To knivhendelser på kort tid i Oslo – mann til legevakta etter å ha blitt bitt av politihund

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet i Oslo måtte håndtere to separate knivhendelser like ved hverandre på kort tid søndag kveld. En mistenkt måtte på legevakta etter pågripelsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Først rykket politiet ut til Dælenenggata ved Carl Berner etter å ha fått meldinger om en trusselsituasjon. Der fikk politiet kontroll på en person som er mistenkt for å ha truet en annen med kniv inne i en leilighet.

Mens politiet var der, fikk de melding om en mann som gikk med en stor kniv i Thorvald Meyers gate på Grünerløkka. Politiet fikk kontroll på ham uten at noen ble skadd.

– Det er ingen sammenheng mellom de to sakene, men vi var jo like ved, så vi var raskt på plass, sier operasjonsleder i Oslo-politiet Cathrine Silju til NTB.

– I trusselsituasjonen på Dælenenga var det folk som kjente hverandre som var involvert. Hva som er bakgrunnen for knivtruslene, vet vi ikke, sier operasjonslederen.

Et vitne til trusselhendelsen på Dælenenga forteller til NTB at han opplevde pågripelsen som voldsom, og at mannen som ble pågrepet ble bitt av en politihund. Oslo-politiet bekrefter dette, og sier mannen er kjørt til legevakta.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi måtte bruke pepperspray og politihund på den siktede. Han ble bitt av politihunden. Han er på legevakta for å sjekke ut bittskadene, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli til NTB.

– Tilbakemeldingen vi har fått er at vi måtte bruke makt, men ikke mer makt enn nødvendig. Det skal rutinemessig skrives rapporter når vi har brukt makt, sier Stokkli.