Pfizer åpner for vaksinering av barn – trolig ikke i Norge før til høsten

<p>Assisterende direktør i Helsedirektoratet, Espen Rostrup Nakstad, sier norske barn kan få coronavaksine til høsten om EUs legemiddelbyrå (EMA) godkjenner Pfizer-vaksinen for barn. Foto: Berit Roald / NTB</p>
Assisterende direktør i Helsedirektoratet, Espen Rostrup Nakstad, sier norske barn kan få coronavaksine til høsten om EUs legemiddelbyrå (EMA) godkjenner Pfizer-vaksinen for barn. Foto: Berit Roald / NTB Foto: NTB

Pfizer-vaksinene kan bli gitt til barn allerede i sommer, ifølge selskapets forskningssjef. Espen Nakstad tror ikke det vil skje i Norge før høsten.

– Det kan være mulig å starte vaksinering av svenske skolebarn innen skoleåret slutter i Sverige. Og man kan være godt forberedt foran det nye skoleåret, sier global forskningssjef Mikael Dolsten i Pfizer til SVT.

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad tror ikke vaksinering av barn vil skje i Norge allerede i sommer, men sier til NRK at det kan skje til høsten dersom EUs legemiddelbyrå (EMA) godkjenner vaksinen for barn.

– Det er vanskelig å si, men ut fra det vi hører nå, kan det gå raskere enn vi har trodd. Men jeg tror ikke det blir aktuelt å vaksinere ungdommer før etter sommeren i så fall. Mange andre trenger vaksine før denne gruppen, sier han.

Personvernpolicy