Raja ber barn av innvandrere om hjelp til å formidle coronainfo

Kulturminister Abid Raja (V) ber barn av innvandrere om å løpende videreformidle de til enhver tid gjeldende coronareglene til sine foreldre og besteforeldre. Foto: Lise Åserud / NTB
Kulturminister Abid Raja (V) ber barn av innvandrere om å løpende videreformidle de til enhver tid gjeldende coronareglene til sine foreldre og besteforeldre. Foto: Lise Åserud / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Utenlandskfødte er overrepresentert blant coronainnlagte. Kulturminister Abid Raja ber barn av innvandrere om hjelp til å videreformidle coronaråd og -regler.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forrige uke var 60 prosent av nye coronapasienter med kjent fødeland, født utenfor Norge. Gruppen er også høyt representert i smittetallene, ifølge Aftenposten.

Raja peker på at blant foreldregenerasjonen i denne gruppen er det mange som ikke forstår norsk. Det er formidlet coronainfo på alle språk i Norge, men Raja ber barna om hjelp.

– Det er viktig at de barna som leser og forstår norsk, får med seg alle disse reglene og kommuniserer dette godt til sine foreldre, sier han på spørsmål fra NTB.

Han trekker også fram problemet med at enkelte innvandrere reiser hjem til slekt og familie i hjemlandet. I mange land, som India, sliter myndighetene med høy smitte og sprengt kapasitet i helsevesenet.

– Når du reiser til utlandet, så utsetter du deg selv for stor risiko for å bli smittet, sier han.

– Foreldrene savner selvfølgelig sitt hjemland, slektninger, de har sin tilhørighet der, men det er noe med å vente nå fordi nå er vaksinen rett rundt hjørnet for dem.