LO vil ikke ha «superliga» for enkelte yrkesgrupper i kommunene

Det er ikke bare noen yrkesgrupper, men hele laget av kommunalt ansatte som må få sikret kjøpekraften, mener nestleder Odd Haldgeir Larsen i LO Kommune. Foto: Terje Pedersen / NTB
Det er ikke bare noen yrkesgrupper, men hele laget av kommunalt ansatte som må få sikret kjøpekraften, mener nestleder Odd Haldgeir Larsen i LO Kommune. Foto: Terje Pedersen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

LO Kommune vil ikke prioritere særskilte yrkesgrupper i lønnsoppgjøret, og advarer mot å prosedere for at noen skal prioriteres foran andre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er ansatte i mange yrkesgrupper som driver de kommunale velferdstjenestene gjennom hverdager og kriser. Derfor er det ikke bare noen yrkesgrupper, men hele laget av kommunalt ansatte som må få sikret kjøpekraften , sier nestleder Odd Haldgeir Larsen i LO Kommune til NRK.

LO Kommune, Unio, Akademikerne Kommune og YS Kommune overleverte sine lønnskrav til KS onsdag. Selv om offentlige ansatte har gått til streik i ett mellomoppgjør siden 1995, er streikeviljen stor i år.

Det skyldes blant annet at mange offentlige ansatte følte seg forbigått i fjor. Da fikk ansatte i offentlige sektor en lønnsøkning på drøyt 1,7 prosent, mens privat sektor endte med en økning på 2,2 prosent i snitt.

Larsen advarer yrkesgrupper mot å ta til orde for at de selv skal prioriteres foran andre.

– De kommunale tjenestene er ikke individuell idrett, det er lagspill. Derfor kommer vi ikke til å godta noen superliga for enkelte yrkesgrupper i kommunene. Alle skal med, sier Larsen.