Lærer fikk sparken for å ha sendt nakenbilder til elev

Artikkelen fortsetter under annonsen

En ungdomsskolelærer og lokalpolitiker i Telemark fikk i fjor sparken etter at hun skal ha sendt nakenbilder til en elev. Nå har hun saksøkt kommunen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kvinnen krever å få jobben tilbake og erstatning for tapt lønn, skriver Varden.

Kvinnen var også valgt til et kommunalt verv med fast møtegodtgjørelse. Hun krever også erstatning for tapt politikergodtgjørelse.

– Saksøker har ved gjentatte anledninger sendt en rekke nakenbilder og -videoer samt meldinger av en seksuell karakter til en tidligere elev ved skolen som på dette tidspunkt var under 18 år, heter det i sluttinnlegget til kommunens prosessfullmektig før rettssaken.

De nekter å gi læreren jobben tilbake etter at hun ble sagt opp i fjor sommer. Saken ble også politianmeldt, men politiet henla saken.

Politiet henla saken

Rettssaken går i Nedre Telemark tingrett i begynnelsen av mai.

Telemarksavisa skrev i mars at eleven som mottok bildene, skal ha laget en video og sendt den til andre elever ved skolen.

Skolen politianmeldte også læreren for forholdet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har ikke fått noen forklaring av fornærmede i saken, så vi har henlagt saken, sa politiadvokat Rikke Ødegård i Sørøst politidistrikt til Telemarksavisa.

Hun sa at de heller ikke har sett innholdet i videoen.

Kommunen mener ifølge Varden også at læreren har krenket en nåværende elev under seksualundervisning på skolen.

Sier kommunen aldri har sett bildene

Utdanningsforbundet, som fører saken for læreren, skriver i sitt sluttinnlegg at kommunen «aldri (har) sett bilder, tekstmeldinger eller video som de begrunner avskjeden med. De har valgt arbeidsmiljølovens strengeste reaksjon uten å ha fått dette dokumentert eller undersøkt».

Partene vil ikke kommentere saken overfor Varden.