Fylkeslegen gransker dødsfall etter mandeloperasjon

Et dødsfall etter en mandeloperasjon ved Haukeland universitetssjukehus ble rutinemessig varslet til Statens helsetilsyn, som har overlatt til fylkeslegen i Vestland å undersøke saken.
Et dødsfall etter en mandeloperasjon ved Haukeland universitetssjukehus ble rutinemessig varslet til Statens helsetilsyn, som har overlatt til fylkeslegen i Vestland å undersøke saken. Foto: Marit Hommedal / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

En pasient døde etter å ha fjernet mandlene på Haukeland universitetssjukehus i slutten av mars. Fylkeslegen i Vestland skal nå granske dødsfallet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En tilsynssak er åpnet, men det er for tidlig å si noe om her har skjedd noe kritikkverdig eller ikke, opplyser assisterende fylkeslege Karianne Flaatten til Bergens Tidende.

– Vi holder alle muligheter åpne for utfallet, sier hun.

De undersøker nå om Haukeland ga pasienten forsvarlig helsehjelp under og etter operasjonen.

Hvert år blir det utført 10.000 mandeloperasjoner i Norge, og de fleste er enten små barn eller unge voksne. BT får opplyst av anonyme kilder at det uventede dødsfallet gjaldt en yngre voksen pasient.

Det går flere år mellom hvert dødsfall i Norge i forbindelse med mandeloperasjon.

– Dødsfall skjer veldig sjelden. En svensk studie viste at en av 40.000 operasjoner endte med dødsfall, sier Vegard Bugten, faglig leder for Tonsilleregisteret.