Politi og brannvesen advarer mot bråtebrenning etter flere branner

Bråtebrenning kan føre til gressbranner, advarer politi og brannvesen. Arkivfoto: Jørn Bærheim / NTB
Bråtebrenning kan føre til gressbranner, advarer politi og brannvesen. Arkivfoto: Jørn Bærheim / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politi og brannvesen advarer nå mot bråtebrenning. I helgen brant nabohuset til en mann som skulle brenne søppel, ned til grunnen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Huset var ubebodd, men politiet har opprettet sak, skriver NRK , som melder at det bare i Innlandet var fire lignende branner lørdag:

En person fikk i seg røyk etter en gressbrann på Sjoa, mens på Gran ble en person anmeldt for ulovlig bråtebrenning. På Tangen brant to mål gress ned, og brannstifteren får forelegg, mens i Folldal holdt bålbrenning på å spre seg til nærliggende hus.

– Med fordel kunne vi i en del tilfeller tatt fra folk fyrstikkene i perioden fra etter påske til godt utpå høsten, sier politijurist Henning Klauseie i Innlandet politidistrikt. Han mener at mange av brannene kunne vært unngått.

Branningeniør Bjørn-Olav Bakken i Glåmdal brannvesen foreslår at folk rett og slett skal rake sammen gresset og kvister og levere det på gjenvinningen.

– En fellesnevner at mange sier at de har hatt full kontroll. Så kommer vinden og bålet kan flytte seg 20–30 meter før de rekker å blunke, sier Bakken til NRK.

Tidligere i uken opplyste Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap at det så langt i år er rapportert inn 194 gressbranner og 26 branner i skog og utmark