To millioner nye vaksinedoser fra Pfizer i sommer

<p>Smitteverndirektør Geir Bukholm i Folkehelseinstituttet bekrefter at Norge kan vente seg betydelige mengder ekstra vaksinedoser til sommeren. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB</p>
Smitteverndirektør Geir Bukholm i Folkehelseinstituttet bekrefter at Norge kan vente seg betydelige mengder ekstra vaksinedoser til sommeren. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Legemiddelfirmaet Pfizer skal levere til sammen to millioner vaksinedoser ekstra i juni, juli og august, ifølge Folkehelseinstituttet.

– Det betyr at alle blir vaksinert mye tidligere. Hvor tidlig har vi ikke rukket å regne ut. Vi oppdaterer vaksinekalenderen så snart vi har fått leveringsdatoene bekrefter, sier smitteverndirektør Geir Bukholm i Folkehelseinstituttet (FHI) til VG.

Han bekrefter at Norge får 700.000 ekstra doser fra Pfizer i både juli og august. Samtidig opplyses det at antallet ekstradoser som skal leveres i juni oppjusteres til 592.000.

– Det kommer stadig meldinger om flere Pfizer-doser. Det er kjempefint at det kommer så mange doser, og det gjør at vi ser veldig lyst på å få dekket vaksinebehovet fort, sier Bukholm.

Personvernpolicy