Tyskland beklager etter å ha glemt å invitere Norge på strømmøte

<p>Norsk vannkraft, som her på Hunderfossen kraftstasjon i Gudbrandsdalslågen, er Europas batteri, mener norske myndigheter. Foto: Paul Kleiven / NTB</p>
Norsk vannkraft, som her på Hunderfossen kraftstasjon i Gudbrandsdalslågen, er Europas batteri, mener norske myndigheter. Foto: Paul Kleiven / NTB

Da Tyskland arrangerte møte med nabolandene om reservekapasiteten i deres strømnett, ble Norge glemt. Tyskerne beklager etter at Norge klaget.

Norge ser på seg selv som Europas batteri ettersom den store mengden regulerbar vannkraft gjør at vi lett kan utveksle kraft med naboland for å holde strømnettet deres i balanse.

Men tyskerne glemte å invitere oss til et møte der det ble lagt fram et utkast til en studie av reservekapasiteten i Tysklands naboland, melder Europower.

Selv om Norge ikke grenser til Tyskland, er vi gjennom NordLink-kabelen direkte knyttet opp til det tyske strømnettet.

– Departementet har i etterkant av møtet vært i kontakt med det tyske departementet, og de beklaget at Norge ikke hadde blitt involvert i konsultasjonen så langt, sier kommunikasjonsrådgiver Ingrid Lønrusten Rogstad i Olje- og energidepartementet til Europower.

Personvernpolicy