Over 11.000 rapporter om vaksinebivirkninger

Kun 724 meldinger om bivirkninger etter å ha tatt coronavaksine i Norge er klassifisert som alvorlige siden vaksineringen begynte. Foto: Peter Dejong / AP / NTB
Kun 724 meldinger om bivirkninger etter å ha tatt coronavaksine i Norge er klassifisert som alvorlige siden vaksineringen begynte. Foto: Peter Dejong / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Legemiddelverket har hittil fått inn over 11.000 rapporter om bivirkninger fra coronavaksiner. Av disse er foreløpig 724 klassifisert som alvorlige.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De siste tallene fra Legemiddelverket er à jour per 13. april og viser at det totalt er kommet inn 11.014 meldinger om mistenkte bivirkninger. Av disse er 6.293 meldinger behandlet, og 5.569 betegnet som lite alvorlige.

Etter at Folkehelseinstituttet pauset bruken av AstraZeneca-vaksinen 11. mars, er det ikke meldt om nye tilfeller med den sjeldne blodpropp-kombinasjonen etter 18. mars.

Det er totalt meldt om seks pasienter med denne alvorlige bivirkningen. Fire av disse er døde, opplyser Legemiddelverket.

Bivirkningsmeldingene som er mottatt, gir ikke grunnlag for å endre gjeldende anbefalinger for vaksinering med Pfizer- eller Moderna-vaksinene.