24 positive coronatester i Brønnøy – stenger ned fra midnatt

<p>– Vi frykter at det er et mutert virus. Situasjonen er meget alvorlig og uavklart, sier ordfører Eilif Trælnes mandag ettermiddag til <a href="https://www.banett.no/nyheter/2021/04/12/11-covid-positive-i-Br%C3%B8nn%C3%B8y-Frykter-mutantvirus-23791504.ece" rel="noopener noreferrer">Brønnøysunds avis</a>.</p>
– Vi frykter at det er et mutert virus. Situasjonen er meget alvorlig og uavklart, sier ordfører Eilif Trælnes mandag ettermiddag til Brønnøysunds avis. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Brønnøy kommune stenger ned fra midnatt natt til tirsdag etter at til sammen 24 personer har testet positivt for coronaviruset.

På et ekstraordinært møte mandag kveld vedtok kommunestyret å innføre tiltaksnivå 5A, det strengeste nivået i coronaforskriften.

I tillegg blir det hjemmeundervisning i alle skoler ut inneværende uke, mens barnehager og én-til-én-tilbud stenges til onsdag. Det er dessuten påbud om munnbind om man ikke kan holde to meters avstand.

Krisemøte: Hever til strengeste nivå

– 23 har testet positivt med hurtigtest, 148 er i karantene. To av dem som har testet positivt, er elever ved en skole. Elevene har vært på skolen i dag også , sa kommuneoverlege Even Thorkildsen på et ekstraordinært kommunestyremøte mandag ettermiddag, ifølge Brønnøysunds Avis.

Ifølge kommunedirektør Frank Nilssen har utviklingen gått så raskt at innstillingen han kom med på ettermiddagens møte, ikke var streng nok. Derfor ble et nytt møte holdt mandag kveld.

Tilreisende testet positivt

Det var en tilreisende arbeider ved Brønnøysundregistrenes nybygg som tok en rutinemessig test da han skulle tilbake på arbeid søndag. Like etter kom beskjeden om at han hadde testet positivt.

Tidligere mandag ble det kjent at ti nærkontakter hadde testet positivt, men nå er altså det tallet oppe i 23.

All aktivitet ved Brønnøysundregistrenes nybygg ble stanset mandag ettermiddag.

Ordfører: – Situasjonen er meget alvorlig og uavklart

– Vi frykter at det er et mutert virus, men vi vet ikke hvilken variant det kan være. Situasjonen er meget alvorlig og uavklart, sier ordfører Eilif Trælnes mandag ettermiddag til Brønnøysunds avis.

Alle ressurser er nå satt inn på smittesporing.

– Det fryktes at dette er mutert virus, så det er ekstremt viktig at alle tar smittevern og avstand med største alvorlighet. Har du noen form for symptomer på feber og luftveisplager – hold deg hjemme og test deg med en gang. Utvidet åpningstid på teststasjonen vil komme i løpet av dagen, melder kommunen.

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy