Nytt coronarelatert dødsfall i Gran

En coronasmittet kvinne som ikke hadde testet seg, er død i Gran kommune i Innlandet. Samtidig er flere personer smittet etter arrangementer i palmehelgen.

Dødsfallet ble bekreftet søndag formiddag. Kvinnen i 70-årene ble funnet død i sin bolig i Gran, opplyser kommunen.

– Etter dødsfallet er kvinnen bekreftet smittet med covid-19 med hurtigtest, og sykehistorien er forenlig med covid-19. Det er derfor grunn til å tro at viruset er en direkte eller sterkt medvirkende årsak, skriver kommunen i en pressemelding.

– Vi har fått bekreftet fra kvinnens pårørende at hun har vært syk med luftveissymptomer. Hun har ikke tatt coronatest før hun døde, opplyser kommuneoverlege Are Løken.

Dette er det fjerde covid-dødsfallet i Gran kommune.

– Det er leit at enda en person er død som følge av viruset, og vi tenker nå spesielt på de pårørende som har mistet en av sine kjære, sier Løken.

Smitte etter arrangementer

Samtidig opplyser kommunen at den har fått bekreftet at flere nærkontakter til personer som var til stede på ulovlige arrangementer i palmehelga, er coronasmittet.

Arrangementene skjedde på eiendommen til en coronasmittet mann i 60-årene som ble funnet død i sitt hjem 6. april. Mannen var en profilert stemme i det norske konspirasjons- og antivaksinemiljøet.

– Vi har nå fått bekreftet at flere nærkontakter til personer som var til stede på arrangementet 26. mars, er smittet med covid-19. Dette er noe vi har fått bekreftet fra flere andre kommuner på Østlandet.

Tilknytning til Oslo

Kommunen tror blant annet at en person med tilknytning til Oslo var til stede, og at vedkommende er blant nærkontaktene, skriver Avisa Oslo.

– Det er mye som indikerer at en av nærkontaktene til de smittede har Oslo-tilknytning, men vi har ikke fått verifisert dette, sier Løken til avisen.

Han forteller at de involverte er vanskelige å få i tale, og han bekrefter at kommunen har anmeldt forholdet til politiet.

Personvernpolicy