Riksmekleren har tro på å unngå storstreik

Riksmekler Mats Wilhelm Ruland møtte lørdag kveld pressen for å gi en oppdatering om status i meklingen mellom LO/YS og NHO. Ruland sier at ingenting er løst ennå, men han har tro på å unngå storstreik. Foto: Heiko Junge / NTB
Riksmekler Mats Wilhelm Ruland møtte lørdag kveld pressen for å gi en oppdatering om status i meklingen mellom LO/YS og NHO. Ruland sier at ingenting er løst ennå, men han har tro på å unngå storstreik. Foto: Heiko Junge / NTB Foto: NTB

Ingenting er løst ennå i meklingen i lønnsoppgjøret, opplyser riksmekler Mats Ruland, som likevel har tro på å unngå storstreik.

Ruland møtte pressen på Hotel Opera i Oslo lørdag kveld.

– Det har gjennom gårsdagen og dagen i dag vært jobbet med de temaene som ble brakt inn i meklingen. Ingenting er løst ennå, men dette er et ganske normalt forløp i en mekling, sa riksmekleren til NRK.

– Jeg er alltid optimist og har tro på at vi skal løse dette, sa han.

LO, YS og NHO har siden fredag formiddag sittet sammen for å forsøke å komme til enighet om lønnsoppgjøret for frontfaget. I mellomtiden holder norsk arbeidsliv pusten.

På grunn av smittevernhensyn foregår møtene digitalt, hvor delegasjonene sitter spredt. Dette gjør meklingen mer krevende enn vanlig, ifølge Ruland.

Dersom partene ikke blir enige innen fristen midnatt natt til søndag, kan over 30.000 bli tatt ut i storstreik. Det er ventet at meklingen kan komme til å gå på overtid.

– Det er mulig å bli ferdig innen midnatt. Av erfaring er dette lite sannsynlig, men vi må se, sier han.

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy