Familien til avdød på Gran reagerer på identifisering i mediene

Artikkelen fortsetter under annonsen

Familien til 60-åringen som tirsdag ble funnet død i hjemmet sitt på Gran, reagerer på pressedekningen etter dødsfallet og at mannen er identifisert.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I en uttalelse til NTB lørdag skriver den at identifiseringen med navn og bilde har vært en stor tilleggsbelastning.

Avdøde, som var en profilert stemme i det norske konspirasjons- og antivaksinemiljøet, var smittet av covid-19 da han ble funnet død. Smittevernmyndighetene i Gran har sagt at mannen skal ha hatt betydelige symptomer i to uker før han døde. Coronasmitten ble bekreftet etter at han døde.

Visste han var syk

Familien hadde oppfordret 60-åringen til å oppsøke helsehjelp, men opplyser at han ikke ville ha det.

– Nære familiemedlemmer var klar over at mannen var syk. Han ble oppfordret til å søke helsehjelp, men det ville han ikke. Siste telefonkontakt var mandag kveld. Da vi ikke fikk kontakt med ham tirsdag formiddag, tok familien seg inn i boligen hans. Han ble funnet død, og nødetatene ble tilkalt. Det ble rutinemessig tatt en covid-19-test, som viste seg å være positiv, skriver familien i uttalelsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Mannen ble rammet av sykdom, dessverre med dødelig utgang. Obduksjonsrapporten vil gi svar på hva han døde av, står det videre.

Kommunen har opplyst at 60-åringen i slutten av mars hadde arrangementer i hjemmet sitt i strid med smittevernreglene. Familien skriver at den tar avstand fra disse bruddene.

Fornektere

Kommuneoverlege Are Løken i Gran uttalte til avisen Hadeland at Gran kommune vil anmelde arrangementet til politiet. Hans kollega i nabokommunen Jevnaker, kommuneoverlege Marthe Bergli, sa at smittesporingsarbeidet etter arrangementet var krevende ettersom mange av de berørte fornekter at corona finnes.

Familien skriver at den går ut som den gjør for å roe ned spekulasjonene rundt 60-åringen og dødsfallet.

– Familien ber om ro og ønsker ikke å si noe mer utover denne uttalelsen. Vi ønsker verdighet rundt dødsfallet og sorgprosessen vi skal gjennom, skriver den.