Opprop mot Googles eierselskap: Ta sextrakassering på alvor

Googles eierselskap Alphabet anklages for ikke å ta varslere om seksuell trakassering på alvor. Foto: Marcio Jose Sanchez / AP / NTB
Googles eierselskap Alphabet anklages for ikke å ta varslere om seksuell trakassering på alvor. Foto: Marcio Jose Sanchez / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mer enn 1.000 ansatte i Googles eierselskap Alphabet krever at selskapet beskytter folk som varsler om seksuell trakassering på arbeidsplassen bedre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oppropet ble lagt ut på nett fredag. I et åpent brev anklages gigantselskapet for å beskytte, og i noen tilfeller belønne, de som er ansvarlige for seksuell trakassering, mens ofrene lider.

– Alphabet har ikke et trygt miljø for dem som er utsatt for trakassering på arbeidsplassen. Selv når personalavdelingen bekrefter at det har skjedd trakassering, blir det ikke tatt grep for å beskytte varsleren, heter det i oppropet, som raskt fikk over 1.000 underskrifter.

En talsperson for Google opplyser at selskapet er fullstendig klar over hvor viktig det er å beskytte varslere.

– Vi jobber for å støtte og beskytte folk som varsler, grundig granske alle påstander og ta grep mot påstander som lar seg underbygge, sier talspersonen.