Lars Fause blir den første sysselmesteren på Svalbard

Lars Fause blir ny sysselmann på Svalbard – fra 1. juli blir han sysselmester.
Lars Fause blir ny sysselmann på Svalbard – fra 1. juli blir han sysselmester. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fra sommeren skal sysselmannen på Svalbard få tittelen sysselmester. Fredag ble førstestatsadvokat Lars Fause utnevnt til posten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fause har fram til 2020 vært leder for påtalemyndigheten i Troms og Finnmark, og overtar etter Kjerstin Askholt, skriver Justis- og beredskapsdepartementet.

Fra 1. juli blir tittelen hans sysselmester. Sysselmesteren er regjeringens øverste representant på Svalbard og har rollen både som politimester og statsforvalter. Fause har tidligere vært assisterende sysselmann fra 2008 til 2010.

– Fause har god innsikt i både sysselmannens oppgaver, lokalsamfunnene på Svalbard og svalbardpolitikken, og har et godt fundament for å kunne utvikle etaten videre, sier justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H).

56 år gamle Fause har jobbet som politifullmektig, politiadvokat og dommerfullmektig, og var statsadvokat i Troms og Finnmark fram til 2002. Jobben som leder for påtalemyndigheten i Troms og Finnmark har han hatt siden 2003, med unntak av perioden som assisterende sysselmann.