Forskere: Flere heltidsansatte gir bedre smittevern på sykehjem

Skal man lykkes med å begrense coronasmitte på sykehjem, må det ansettes flere heltidsansatte, mener forskere. Bildet er fra vaksineringen av beboerne ved Lillohjemmet.
Skal man lykkes med å begrense coronasmitte på sykehjem, må det ansettes flere heltidsansatte, mener forskere. Bildet er fra vaksineringen av beboerne ved Lillohjemmet. Foto: Berit Roald / NTB

Skal man lykkes med å begrense coronasmitte på sykehjem, må det ansettes flere i heltidsstillinger. Det er konklusjonen fra en gruppe forskere.

Forskerne har utredet sykehjemssmitten på oppdrag for Koronakommisjonen, og har gitt flere klare anbefalinger, melder NRK.

Forskningsleder Frode F. Jacobsen viser til at små stillingsbrøker og mange deltidsansatte med flere arbeidsgivere øker risikoen både for å få smitte inn i sykehjemmene, men også å spre smitten mellom institusjoner.

– Folk har hatt stillinger over kommunegrenser, småstillinger på flere sykehjem. Noen har kanskje jobbet både i restaurantbransjen og på sykehjem. Det har gjort sykehjemmene veldig sårbare og har vært et hyppig tema når vi har intervjuet folk, sier han.

Kommunenes arbeidsgiverorganisasjon KS mener forskernes konklusjoner er interessante, men sier tiltakene som foreslås vil bli kostbare.

Personvernpolicy