Viken-kommunene i nytt møte hos Statsforvalteren

Valgerd Svarstad Haugland, statsforvalter i Oslo og Viken, er torsdag i møte med kommunene i Viken for å diskutere videre tiltak i fylket. Arkivfoto: Vidar Ruud / NTB
Valgerd Svarstad Haugland, statsforvalter i Oslo og Viken, er torsdag i møte med kommunene i Viken for å diskutere videre tiltak i fylket. Arkivfoto: Vidar Ruud / NTB Foto: NTB

Kommunene i Viken har siden 16. mars vært omfattet av de strengeste coronareglene i den nasjonale forskriften. Nå er kommunene i nytt møte hos Statsforvalteren.

I første omgang gjelder tiltakene til søndag 11. april, og torsdag er Viken-kommunene i nytt møte hos Statsforvalteren for Oslo og Viken der temaet er videreføring av tiltakene.

– På møtet blir det diskutert videre aktuelle smitteverntiltak og bruken av kapittel 5A etter 11. april. Hver kommune får anledning til å uttale seg om egen smittesituasjon og vurdering av denne fremover, opplyser kommunedirektør Inger Hegna i Aurskog-Høland til Indre Akershus Blad.

På møtet vil også Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet informere om smittesituasjonen, kapasiteten i sykehusene og anbefalte tiltak videre.

Flere kommuner i Viken, spesielt i Østfold-området, sliter fortsatt med å få ned smittetallene. Også kommunene på Romerike har høyt smittetrykk.

Personvernpolicy