LO: Vil ta tid før hverdagen er tilbake

LO-leder Peggy Hessen Følsvik sier Norge ikke er friskmeldt etter pandemien før folk er tilbake i jobb.
LO-leder Peggy Hessen Følsvik sier Norge ikke er friskmeldt etter pandemien før folk er tilbake i jobb. Foto: Berit Roald / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fungerende LO-leder Peggy Hessen Følsvik sier Norge ikke er friskmeldt før folk er tilbake i jobb og understreker viktigheten av at krisetiltak opprettholdes.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Når gjenåpningen av Norge starter, er det viktig å få folk raskt tilbake i arbeid. Dagens krisetiltak har hatt et søkelys på stenging. Nå må tiltakene vris over på gjenåpning. Det er på tide å ta fram LOs modell om lønnstilskudd for å få permitterte raskt tilbake i jobb, sier Følsvik i en uttalelse etter at statsminister Erna Solberg (H) la fram regjeringens plan for gjenåpning onsdag.

Fremdeles er det over 200.000 permitterte og arbeidsledige. LO har under pandemien kjempet for å sikre inntekten til folk. Derfor er de nå opptatt av at krisetiltakene varer helt til folk er tilbake i jobb.

LO støtter også opposisjonens krav om at planen for gjenåpning blir behandlet i Stortinget. Dette mener Hessen Følsvik vil gi en bredere forankring av planen.