Solberg håper utenlandske turister kan komme til Norge i august

Statsminister Erna Solberg (H) under onsdagens pressekonferanse der regjeringen presenterte gjenåpningsplanen for samfunnet etter coronapandemien
Statsminister Erna Solberg (H) under onsdagens pressekonferanse der regjeringen presenterte gjenåpningsplanen for samfunnet etter coronapandemien Foto: Berit Roald / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Reiselivsnæringen i Norge bør ta høyde for mange norske turister også denne sommersesongen, ifølge statsminister Erna Solberg (H).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men august og september er de viktigste månedene for reiselivsnæringen når det gjelder besøk fra andre land, sier statsministeren.

– Jeg har håp om at vi da kommer til å se utenlandske turister tilbake igjen, sier Solberg, men presiserer at en rekke forbehold gjelder også for dette anslaget.

Europa får like mange vaksiner som Norge. Derfor er det ifølge statsministeren nærliggende å tro at man vil kunne åpne opp for utenlandsreisende på noenlunde samme tidspunkt.

Solberg nevner Tyskland, det største landet for utenlandske turister til Norge, som et land der turistene har mulighet til å ta augustferie for å fiske i Norge.