Solberg: Reiseråd blir trolig forlenget ut juni

Nordmenn bes om å unngå alle unødvendige reiser til utlandet fram til 15. mai. Men statsministeren sier at reiserådet trolig vil bli forlenget til å gjelde ut juni.
Nordmenn bes om å unngå alle unødvendige reiser til utlandet fram til 15. mai. Men statsministeren sier at reiserådet trolig vil bli forlenget til å gjelde ut juni. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Regjeringens råd om å unngå unødvendige reiser til utlandet varer foreløpig til 15. mai. Men statsministeren sier det trolig vil bli forlenget til ut juni.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vår anbefaling kommer nok til å vare til ut juni fordi de fleste steder fortsatt vil slite med at de ikke har kommet så langt i pandemibekjempelsen, sier statsminister Erna Solberg (H).

Statsministeren sier at det ikke er lurt å planlegge for utenlandsreiser i juni.

– Planlegger du for noe senere, så bør du ha avbestillingsforsikring. Vi vet ikke hvordan utviklingen blir, og så vet vi ikke hvordan utviklingen blir der du har tenkt å reise, sier hun, og peker samtidig på at det trolig vil være enkelte land som åpner for innreise uten karanteneregler, slik som Island og deler av Finland.

– Jeg tror karanteneregler kommer til å vare ganske lenge i land hvor smitten er betydelig over det norske nivået, sier Solberg.