Overlege Holme om EMA-uttalelse: – Andre begynner å skjønne nå

Overlege og professor Pål André Holme leder en gruppe forskere ved Rikshospitalet som undersøker antatte bivirkninger av AstraZenecas coronavaksine. Han sier at sammenhengen mellom AstraZenecas vaksine og blodpropp-tilfellene er åpenbare. Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB
Overlege og professor Pål André Holme leder en gruppe forskere ved Rikshospitalet som undersøker antatte bivirkninger av AstraZenecas coronavaksine. Han sier at sammenhengen mellom AstraZenecas vaksine og blodpropp-tilfellene er åpenbare. Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Overlege Pål André Holme er glad for at EUs vaksinesjef nå ser en sammenheng mellom AstraZenecas vaksine og blodpropp, men synes de har brukt lang tid.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi er overbevist om at det er vaksinen som har utløst dette. Det er det ingen tvil om, og det begynner andre å skjønne nå også, sier han til Dagbladet.

Overlegen ved OUS påpeker at forskningsteamet ved Rikshospitalet som han leder, så sammenhengen allerede for tre og en halv uke siden. Nå må EU oppdatere lista over vaksinens bivirkninger, mener han.

Tirsdag ble det kjent at vaksinesjef Marco Cavaleri i Det europeiske legemiddelbyrået (EMA) har uttalt i et intervju med den italienske avisa Il Messaggero at han nå mener det er en klar kobling mellom AstraZenecas vaksine og blodpropptilfellene. Men EMA har ikke offisielt konkludert i saken.