Fortsatt trøbbel for påsketrafikken

Riksvei 15 Strynefjellet i Innlandet (bildet) er stengt på grunn av sterk vind med snøfokk og fare for ras. Foto: Statens vegvesen / NTB
Riksvei 15 Strynefjellet i Innlandet (bildet) er stengt på grunn av sterk vind med snøfokk og fare for ras. Foto: Statens vegvesen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er fremdeles noen stengte fjelloverganger i Sør-Norge tirsdag kveld. Enkelte strekninger har åpnet for kolonnekjøring.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Folk ble oppfordret av Vegtrafikksentralen til å utsette hjemreisen fra påskeferien til tirsdag på grunn av uvær. Men Vegtrafikksentralen melder på Twitter tirsdag at få fjelloverganger i Sør-Norge er åpne igjen.

– Det er fremdeles mye vind, og fjelloverganger kan bli stengt, eller det kan bli innført kolonnekjøring på kort varsel, sier avdelingsdirektør Nils Audun Karbø i Statens vegvesen.

Kolonnekjøring over Hardangervidda

E16 over Filefjell og E134 Haukeli er åpne. Hemsedalsfjellet (riksvei 52) ble også åpen for normal trafikk tirsdag formiddag.

Det er kolonnekjøring på fylkesvei 50 Aurland-Hol og riksvei 13 Vikafjellet. Klokken 20.30 ble også riksvei 7 Hardangervidda åpnet for kolonnekjøring.

Fylkesvei 53 Tyin-Årdal og riksvei 15 Strynefjellet er fremdeles stengt.

Vegtrafikksentralen skriver på Twitter at riksvei 15 Strynefjellet ikke blir åpnet tirsdag på grunn av sterk vind og fare for ras.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det jobbes med å sprenge ned snøskavlene fra fjellsidene, og det ligger en meter med snø over veien, skriver Vegtrafikksentralen.

Advarer mot vinterdekk

For trafikken som skal kjøre over Haukelifjellet, melder Vegtrafikksentralen om at det stort sett er bart på veiene, men også fare for glatte partier og redusert sikt enkelte steder.

I Innlandet er fylkesvei 27 Venabygdsfjellet stengt, og det samme er fylkesvei 51 Valdresflya.

I nord er det kolonnekjøring på fylkesvei 98 Ifjordfjellet på grunn av uvær.

– Bilistene bør ikke legge ut på tur uten vinterdekk, og de må være forberedt på at det kan bli ventetid ved fjellovergangene. Ha full tank på bilen og varme klær tilgjengelig. Vær tålmodig og kjør pent hjem fra påskeferie, sier Karbø.

Meteorologene varsler kraftig vind og snøfokk på fjellet i Sør-Norge, som gjør at mange veier fortsatt er stengt.