Rundt 30 personer anmeldt for å ha stukket av fra karantenehoteller

Park Inn er et av karantenehotellene ved Gardermoen. Foto: Annika Byrde / NTB
Park Inn er et av karantenehotellene ved Gardermoen. Foto: Annika Byrde / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rundt 30 personer er anmeldt etter å ha stukket av eller forlatt hotellet de skal sitte i karantene i etter utenlandsopphold, opplyser Ullensaker kommune.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De siste to anmeldelsene kom fra Ullensaker kommune på slutten av påskehelga, skriver Dagbladet. Det er Ullensaker – hjemkommunen til hovedflyplassen på Gardermoen – som har ansvaret for coronatest og smittevernkontroll ved ankomst her fra utlandet til Norge.

Alle som kommer til Norge fra det som regnes som unødvendige utenlandsreiser, må på karantenehotell for egen regning i ti dager. En coronatest kan først tas sju dager etter innreise, og først når denne er negativ, kan folk forlate hotellet.

Øst politidistrikt har tidligere opplyst til NTB at de ikke har til hensikt å pågripe folk som bryter karanteneplikten, men at personene blir anmeldt. En bot ligger på om lag 20.000 kroner.

Fire polakker i Sandefjord fikk på sin side 13.000 kroner hver i forelegg mandag fordi de hadde oppholdt seg sammen på karantenehotellet, og ikke hver for seg på sine egne rom.